Először is: boldog új évet mindenkinek!

Másodszor: bocsánat, hogy nem jelentkeztem eddig. Bár az időjáráson ez nem látszik, de nagyon el vagyok mostanában havazva :(
Mihálynak üzenem: tudok ám a kérdésedről, és nem is felejtettem el, csak nagyon lassan készül a válasz. Kis türelmet kérek! ;)

Harmadszor: jó fülem van a szinkronhoz, de sajnos nem tudtam belefolyamodni a nyomozásba. Bár rögtön meghallgattam otthon, de nem lettem okosabb én se. Meg kellett állapítanom, hogy ehhez én fiatal vagyok :)) csak azokat ismerem, akik gyakran és/vagy később is sokat szerepeltek.

Negyedszer: Mihály kérdésére: igen, van aki tudja. Pl én is :) De hozzá kell tennem, hogy könnyű dolgom volt, hiszen a németeknél (honlap, szövegkönyv) kiderül. Ha jól emlékszem, Vivi Bach az 1-es számmal jelölt chromai ordonánc, küldönc, hölgy, nevezzük bárhogy. Hogy mindenki tudja, ki is az 1.: az aki az italt adja McLane-nek. A szövegkönyv szerint. A németek szerint pedig még a kaszinóban táncolók között is fel lehet fedezni.

Gyula szerint már az Orion forgatása előtt ismerték egymást, úgyhogy valószínűleg jól értettem, hogy Dietmar Schönherr a beszédében 43 évet mondott (ld. 05.10.19). Azért bizonytalanodtam el, mert rögtön a forgatás után házasodtak össze.

Gromit


ui: Ez a kép 2005-ben készült róluk...
Vivi Bach és Dietmar Schönherr, 2005






 *******************************************
 Orion-fórum, 2006.01.05.
 http://users.freestart.hu/orion8/forum.html