Nem tudnek vitatkozni Veled (meg ha akarnek sem :-), mivel tulajdonkeppen en is igy gondolkozom/gondolkodtam annak idejen. Ugyanis egesz siheder koromban olvastam csak Vernet es Wellst, de most inkabb a filmeket nezem, amik az o muveikbol keszultek. Pl. az 'Utazas a Fold kozeppontjaba' meg most is elszorakoztat, mivel latvanyos, es szegrol-vegrol tudomanyosan kozeliti meg a konyv/film a temat (annak ellenere, hogy mar Verne is tudott arrol, hogy nem lyukas a Fold kozepe).

Ugyanez vonatkozik Wellsre - en inkabb a filmekbol itelkezem, es ezek igenis elszorakoztatnak. Azutan Wells pl. utalta a kapitalizmust es a haborut, es ebbol a szempontbol igy o meg mindig teljesen idoszeru... Vagy nemreg olvastam a Levegokereskedo cimu kisregenyt Beljajevtol. Persze, regen irodott - de ettol fuggetlenul teljesen u:l - talan jobban, mint valaha (szoval avitt, de nem elavult).

Egyszoval en is az un. klasszikus sci-fit kedvelem (Solaris, 2001), de szeretem ezt a kort kicsit kitagitani (amibe azert a The Astronaut's Wife, a Matrix es hasonlok nem fernek bele - es soha nem is fognak).

Pali

U.i.: Nagyon fejen talaltad a szoget a makszem ketfele mozgatasaval! - ez valoban vizvalasztonak tunik abban a kerdesben, hogy mi is a sci-fi... (es mi nem)*******************************************
Orion-fórum, 2005.11.23.
http://users.freestart.hu/orion8/forum.html