Gromit, köszönöm szépen a hírt. Dietmar Schönherr színészi és televíziós munkásságáról mi ugyan nem sokat tudunk, de az életműdíjat nálam már kiérdemelte.

Vivi Bach életrajzának megpróbáltam utánanézni kissé, annyit tudok, hogy a dán születésű hölgy a hatvanas években népszerű énekesnő volt, színésznő és később televíziós műsorvezető. Dietmar Schönherrt már valamivel az Orion forgatása előtt ismerte, közös kislemezük is jelent meg. Ha jól tippelek, a két chromai titkárnő közül ő az volt, akit a kormányzóság folyosóján megérkezni látunk, amikor McLane a Nagy Ő-re várakozik. Furcsa, de a hölgy filmográfiáiban sehol nem láttam az Oriont említeni. Nem volt ugyan égbekiáltóan nagy szerep, de a német rajongók sosem felejtették el megemlíteni az epizódszereplők között.

Májusban K-bel hozta az általa is bizonytalan hitelűnek érzett hírt, hogy az Orionnak folytatása készül. Egy német rajongótól nemrég azt hallottam, hogy a hír téves. Szerinte a hír alapja az az eset volt, hogy még 1992-ben Roland Emmerich, az ismert filmrendező felvetette a folytatás lehetőségét. Ám a Bavaria stúdió, a Pro7 és az amerikai Treehouse Film nem találtak ígéretes ötletet a folytatáshoz, és emiatt - mondhatjuk, szerencsére - a tervet elvetették.





*******************************************
Orion-fórum, 2005.10.21.
http://users.freestart.hu/orion8/forum.html