Hétfőn este és éjszaka lehet, hogy érdemes lesz tévét nézni. Két film, aminél egy-egy név felkelti a figyelmemet - ám egyik alkotást sem ismerem (csak hallomásból). Mindkettőt videóra fogom venni, biztos, ami biztos.

Az első a Dunán 8-tól: A tizedik áldozat. Tudom, hogy kedvenc íróm, Robert Sheckley A hetedik áldozat című kisregényéből készült egy film - hát ez az. Időben emegelőzte Yves Boisset A kockázat ára című moziját, ami ugyanezt a sztorit dolgozza fel (Sheckley azonos című novellája nyomán), akárcsak A menekülő ember című schwarzeneggeres gyenge utánzat. Szóval itt a stáblista szerint a hatvanas évek európai sztárjai domborítanak, Mastroianni és Ursula Andress; kiváncsi vagyok, milyennek találom majd az adaptációt.

Az éjfél utáni tv2-s vetítésnél a cím és a szerző neve senki számára nem lehet ismeretlen: Aldous Huxleytól a Szép, új világ. Ám hogy ebből - többek között Leonard Nimoy (Star Trek: Spock) főszereplésével - az 1998-ban forgatott műben mit hoztak ki, az a keddi videózásig (számomra) talány.

Attila



*******************************************
Orion-fórum, 2005.09.30.
http://users.freestart.hu/orion8/forum.html