A feminizmus ügyéhez a magam részéről nem mernék hozzászólni; jobb a békesség :)

Az Idő urai csodálatos film számomra, és még sokaknak, alapvető gyerekkori élmény, aminek a hatása máig nem múlt el. Sci-fi-e "egyszerűen", avagy valamiképp "több" annál? Lám, a teljes bizonytalanságomat illusztrálja, hogy biztos, ami biztos alapon kétszer is idézőjelet használtam.

A Screamers egy eléggé B-kategóriás megjelenésű mozi, tulajdonképpen nem is több annál, de végül valóban nem rossz néznivaló. Meg nem mondom, mennyit ért belőle az, aki nem olvasta az eredeti Dick-novellát, amely az amerikai író egyik legjobbja e nemben. (Letölthető és elolvasható itt: http://f451.anyag.info/novellak/analogia01.zip, mint az Analógia című antológia egyik sztorija.)

Ami az ogg file-ok lejátszhatóságát illeti, nekem simán viszi a Winamp, nem tudom, mi egyéb a teendő. Mindenesetre nem valami életre szóló élményről maradsz le :)

Ps: Igen, Robert Wise a rendező (Az Androméda-törzs), aki A nap, amikor a Föld megállt és a Star Trek 1. mellett olyan nem sci-fiket jegyez, mint a Muzsika hangja és a West Side Story. A Crichton-regénynél is profi mesteremberként viselkedett: egy-az-egyben átültette a vászonra az írásmű zsenialitását. Kivéve egyvalamit: Ron Leavitt - aki pedig igen karakteres szereplője a regénynek - kicserélődött Ruth Leavittre. Igazából nem tudom felidézni, hogy ez milyen hatással járt: fel sem tudom idézni utóbbi arcát ennyi (>10?) év távlatából.



*******************************************
Orion-fórum, 2005.08.22.
http://users.freestart.hu/orion8/forum.html