Nyugtassatok meg: ugye, tényleg nem volt kedd este a tévében az Androméda-törzs?!   [Nem, nem volt.  :) ]

Amúgy rákeresve a magyar filmcímre, a neten az ember rengeteg érdekes fórumbeírást találhat. Hol itt, hol ott dobja be valaki a kérdést, "emlékeztek arra a filmre, amiben...", és elmeséli, hogy anno (kiskorában, stb.) milyen nagy hatással volt rá a sztori és a miliő. Mit mondjak: ha nem ismerném a regényt és a filmet jó régen, magam is beírnék valahova segítséget kérve ebben a kardinális kérdésben.

Apropó: hadd meséljem el (bocs, ha már megtettem volna korábban), hogy újságíró lévén gyakran kapok általam ismeretlenektől, olvasóktól levelet. És ha hiszitek, ha nem, az egyik leggyakoribb oka annak, hogy valaki megkeres (e-mailben), hogy pár éve írtam egy recenziócskát Az Idő urai című legendás magyar-francia animációs filmről. És láss csodát: a mai napig (például tegnapelőtt is) jönnek a kérdések: hol lehet megnézni, hozzájutni, nekem megvan-e (videón), át tudnám-e másolni - és, persze, hogy "anno, kiskorában, amikor látta..." stb, máig sem felejti. Mindig örömmel válaszolok, és szívesen reklámozom azt a helyet, ahol tudomásom szerint meg lehet vásárolni videókazettán. Amúgy mit szóltok: Az Idő urai sci-fi? Vagy csak sci-fi témákkal játszadozó mesefilm?

Végül egy hírt osztanék meg veletek, hátha valakinek elkerülte a figyelmét. "Hazabeszélek", mivel az egyszerűség kedvéért a www.starwars.hu híranyagát másolom ide (bocs, ennyi reklám belefér? :)

"A Galaktika Európa legjobb sci-fi magazinja
Rangos elismerésben részesült a legnagyobb magyar sci-fi magazin a Skóciában megrendezett Science Fiction Európai és Világtalálkozón: a Galaktikát választották meg ugyanis Európa legjobb tudományos-fantasztikus folyóiratának. Ami számunkra is örömteli lehet, hogy Németh Attila, a magazin irodalmi szerkesztője nyilatkozatában kifejtette: szeretnék újjáéleszteni azt a pezsgő klubéletet, ami a 80-as években jellemző volt Magyarországra. Csak el ne feledkezzenek a Csillagok háborújáról és annak hazai rajongóiról..."

Hozzáfűznivalóm: hát...
Hozzáfűznivalóm 2: Amikor ugyanezt a hírt a minap bemondták a magyar tévé kulturális műsorában, a háttérillusztráció valamelyik régi Galaktika-címlap volt, a 29-es, 1978-ból (a Nueva Dimensión illusztrációjával).



*******************************************
Orion-fórum, 2005.08.17.
http://users.freestart.hu/orion8/forum.html