Megint csak elnézést: tegnapi rövid irományomban nem reagáltam Gyula barátunk felvetésére. Miszerint nehéz olvasni a Solarist, illetve hogy nem ismeri a sztorit.

Valóban nem könnyű, de ami jelen helyzetben fontos, az az, hogy a film, bár szerintem nem merőben más, mint az írás, tényleg eltérő érzéseket kelt a befogadóban. Talán jobban érthető is, miről akar szólni a történet, mint olvasva. És a Funes-film kapcsán inkább a Tarkovszkij-film jutott eszembe (semmint a Lem-regény). Mindettől függetlenül nagyon ajánlom az olvasást, és a megtekintést is. A vásznon inkább szívbemarkoló és lenyűgöző, nyomtatva inkább szép és elgondolkodtató.

Egy fontos hír: a jövő hétvégén a Magyar Televízió (szombat és vasárnap délután) leadja a 2001 Űrodüsszeiát és a 2010: A kapcsolat évét. Aki nem látta még - hajrá!

Motyó és Gyula! Meghallgattam végre tegnap a Tilos rádiós műsort. Nem volt rossz, de tény, hogy abban az irdatlan időbeli terjedelemben szívesebben hallottalak volna többet Titeket, mint az okos műsorvezető fejtegetéseit meg a még okosabb betelefonálókat :) Mire vége lett, az Orionról és az Alfáról már "majdnem" megtudtunk valamit, mi hallgatók! Ti viszont jól és szerényen viseltétek a megpróbáltatásokat. Csak így tovább.

Attila



*******************************************
Orion-fórum, 2005.06.10.
http://users.freestart.hu/orion8/forum.html