Motyó, sajnos tökéletesen igazad van, ahogy öregszünk, egyre nehezebb megnyerni bennünket valaminek az újdonságával. Ezért az első találkozások - egyszer megengedtem magamnak itt egy lírai körmondatot a témában - valóban fontosabbak lehetnek hatásukban, mint tartalmukban. Az a bizonyos generációs különbség, amit annyit hallottam emlegetni, mire felnőttem, valóban létezik. És persze ha nem is magyaráz meg mindent, és nem is az egyetlen meghatározó tényező, tényleg számít. Ezért sem tudok, bármennyire szeretném is, objektíven mérlegre tenni egy sok fiatal által lelkesen fogadott könyvet, filmet, zenét, játékot. És ebben az egészben az a legkellemetlenebb, hogy én érzem magam rosszabbul, hiszen én látok nem tetsző filmeket, silány könyveket, nekem van okom (kortársaimmal) a régi szép idők elmúlásán szomorkodni. Szóval bár nem szeretnék újra olyan gyerekes lenni, mint gyerekkoromban, de szívesen örülnék ugyanannyira valami újnak, ritkának, mint régen az indiános filmeknek és az űrhajós történeteknek.

A szórakoztatóságot a múltkor az elégedettséget okozás, élményszerzés értelemben akartam használni, amelynek számomra sem mindig feltétele a könnyedség. Részben egészen biztosan a fentiek miatt az Alfa nekem ebből kevesebbet kínált, mint reméltem, de ezt azért mondtam el, mert Attila megkérdezte. Kétség sem fér hozzá, hogy az én véleményem nem jelent sokat, ez csak egy vélemény, és senkit sem beszélnék le arról, hogy nézzen meg legalább néhány epizódot, ha megteheti. Érdekes, hogy te az Alfát sötét hangulatúnak minősítetted, a szórakoztatóságát mérlegelve; talán az, hogy a sötét hangulat nekem nem volt érezhető, mutatja, hogy te mennyivel érzékenyebben, fókuszáltabban fogadod ezt a sorozatot nálam. Nekem az egyik lány tetszik jobban, neked a másik, ennek a megfejtésén évezredek óta összehangoltan munkálkodik az emberiség, eredmény nélkül. Szerencsére már nem vagyok gyerek, ezért nem fogok veled, mással hajbakapni ilyesmin, mert azért a kornak is vannak előnyei.


Talán ez az alkalom a legjobb arra, hogy említést tegyek arról, amit valószínűleg már sokan tudnak, vagyis hogy Motyóval a Filmmúzeum Kalauz című műsorában interjú volt látható. Ebben megtörtént a hihetetlen, és többek között személyesen Koenig parancsnoknak számolhatott be a bázis elszakadása óta a Földön történtekről. A felvétel letölthető az Alfa-honlap Mozgóképek című oldaláról.





*******************************************
Orion-fórum, 2005.05.15.
http://users.freestart.hu/orion8/forum.html