Pár hete levelezésbe léptem a Warner filmforgalmazó céggel, amelynek képviselője készségesen tájékoztatott arról, hogy vajon lesz-e a három részletben kiadott tévészériának közös, díszdobozos verziója. Mára kiderült, lesz, nem sokára - ami, felteszem, arra utal, hogy a külön-külön dobozok is kellően jól fogytak. (Vagy épp az ellenkezőjére? Hogy a nyakukon maradt? Fogalmam sincs.)

Szóval jön a díszdoboz, amiről azt tudni, hogy nem annyira dísz, de doboz, a három már megjelent lemezt fogja tartalmazni, plusz a mozifilmet, semmi egyetbet, semmi extrát, sajnos. Az ára a 10 ezer forintot fogja közelíteni, ami nem kevés, de a hasonló volumenű kiadványok mellett alacsonynak mondható. Igaz, ma már más számít olcsónak DVD-fronton, mint fél éve, egy éve, pláne két éve.

A Warnernél azt kérték tőlem, hogy mindezt március 1. előtt ne adjam tovább. Most már megtehetem.

Attila

Ps. Szívesen megkérdezném a kiadót, a magyar feliratot miért spórolták le a lemezekről. Talán meg is próbálom megkérdezni. Azt hiszem, nem lenne nagy pluszmunka rátenni: kell egy szerkesztő, aki átfutja és átalakítja a szinkronhoz készített magyar szöveget; ez pár óra munka egy rutinos szakembernek. És kell, aki technikailag megcsinálja. Ez sem több pár óránál. Helyet meg nem sokat foglalhat a négy és fél gigás lemezen az a pár kB-os file. Ugyanakkor, mint mesélitek, a németül nem tudók számára is hasznos volna az eredeti hangsáv használata.



*******************************************
Orion-fórum, 2005.03.03.
http://users.freestart.hu/orion8/forum.html