A csend arra késztet, hogy megemlítsem: ha a fórumon látható utolsó hozzászólás óta küldött már valaki újabb felszólalást, akkor az bizony elkerült engem.

Annak az eshetősége, hogy ilyesmi megtörténhet, vagy hogy az én kiesésem elszigetelné egymástól a fórumon összeismerkedett beszélgetőtársakat, célszerűvé tenné egy másik helyen, egy automata fórum egyik témájában a kapcsolattartás lehetőségének megteremtését. Vagyis én vagy más nyitna egy témát, ahol akár folyhat beszélgetés is, de alkalmas volna a hely arra is, hogy engem megkerülve megtalálhassátok egymást, amikor akarjátok. Az Orion-fórumot lezárni egyelőre nem akarom, nem erről van szó, de a napi egy alkalommal történő frissítés nem nagyon enged meg igazi párbeszédeket, holott páran talán arra vágynak. Hozzá kell tennem, hogy amikor néha beleolvasok automatikusan üzemelő fórumokba, sokszor kínzóan üres, egymás üdvözölgetéséből vagy gátlástalan szapulásából álló üzenetsorokat látok, és szinte büszke vagyok arra, hogy itt ez ismeretlen maradhatott. Nektek köszönhetően.

Három hónappal ezelőtt Soft egy magánlevélben hívta fel a figyelmemet, hogy egy igazi orionos honlapról nem szabadna hiányoznia a filmidézetnek sem. Hiszen gondolnunk kell azokra is, akik az utóbbi két évben megbocsáthatatlan módon kihagyták a sorozat megtekintését, és talán nem is sejtik, hogy hogyan nézhetett ki az a film, ami annyira rabul ejtett sokunkat. Az ösztönzésnek, és az egyidejűleg nyújtott segítségnek hála alkalmas helyet is találtam egy filmelőzetesnek, és rá is szántam magam a klip elkészítésére. Az volt a szándékom, hogy néhány kis jelenetben megszemlélhetővé, megízlelhetővé tegyem a sorozat jellegzetes látványosságait, díszleteit, figuráit, stílusát. Tizenöt perc lett belőle. Sajnos. Ha valaki kíváncsi rá, keresse fel a http://orion8.extra.hu/klip/klip.html címen, utána pedig állok a bírálat elé, természetesen.

Ha valaki netán megvette az első három epizódot a nemrég megjelent DVD-n, azt kérem, hogy mesélje el a véleményét róla, nálam már érdeklődtek felőle. Üdv!

Orion-fórum, 2005.01.13.
http://users.freestart.hu/orion8/forum.html