Bizony, nem a ti gépetekben van a hiba, amikor nem találtatok új bejegyzéseket a fórumon, nem is a forgalom esett hirtelen vissza ennyire, hanem én hanyagoltam el pár napig a fórumot, bár nem önszántamból. Ezért sajnos közben tárgytalanná vált Mihály és Gromit egy üzenete egy 29-i tévéműsorról, amelyben állítólag Pirx pilótáról is említés eshetett, és Stalker megerősítő üzenete is a Bem mozi aktuális műsoráról. Elnézést kérek az érintettektől.
Gromit, az élménybeszámolódból én azt vettem ki, hogy a film neked is inkább csak kissé játékos visszatekintés volt a sorozatra, nem igazi film. Sajnos eddig alig sikerül olyan ember véleményét megismernünk a filmről, aki előtte nem vagy csak alig ismerte a sorozatot, mi nem vagyunk befolyásolatlan, hiteles elbírálói a film általános tulajdonságainak.
Ha van olyan részlet a filmben, akár a főcímben is, amelyet csak német nyelvtudással lehet kellően értékelni, akkor ne feledd el, hogy a fórum látogatói között eddig alig akadt olyan, aki németül értene, és nyugodtan okosíts ki bennünket.
Stalker, üdv neked is, köszöntelek a fórumon! Neked külön kérem a bocsánatodat az előző szavakra való várakozásért. A kérdésed megválaszolására ezt a helyet ajánlom, ahol a sorozat főszereplőire kattintgatva mindenkinek megnézheted a filmes múltját. Az Orion személyzetéből Hasso és Helga alakítói voltak azok, akik viszonylag kevés filmben szerepeltek, de a színházi múltjukról vagy az élet bármely más területén való sikereikről ebből persze semmit nem tudunk meg. Viszont "McLane parancsnok" még hatvan filmben játszott a sorozat után - eddig -, ami azért több annál az "egy pár"-nál, és a többiek is szépen termeltek. Igaz, hogy a filmek túlnyomó többsége német, ezért nálunk kevésbé ismert, de ez nem jelent semmit, hiszen a mi legnagyobb filmszínészeinket sem igen ismerik a világ más tájékain.
Ha ez lehetséges, akkor az ideinél még boldogabb új évet kívánok minden társunknak, a többiek nevében is. Egyszer már ennek a kívánságnak is teljesülnie kell végre.
|
Orion-fórum, 2004.12.30.
http://users.freestart.hu/orion8/forum.html