Pocok előző levele a fórumnak szól, és én azért tettem közzé, hogy lássátok, vannak még új érdeklődők is körünkben; no és azért, hogy más leendő kérdezőnek előre segítsek. A kérdésnek ugyanis az lehet a magyarázata, hogy valahol ezek szerint még mindig zajlik egy nyereményjáték, amely az Orion-film népszerűsítésére indult. Először nem értettem, hogy néhány hete miért támadt fel többekben is a váratlan érdeklődés a régi orionos dalocska iránt, de aztán én is ráakadtam a kérdésre valami honlapon.
Kedves Pocok!
Igen, nem titkolhatom, valóban tudunk segíteni neked a kérdés megválaszolásában. Szégyen is lenne, ha nem akadna itt senki, aki emlékezne erre az ötletre a sorozat 7. epizódjából, illetve a film végéről. A kérdésben az a számodra valószínűleg még ismeretlen furcsaság rejlik, hogy a Hydra és az Orion ugyanannak a földi flottának két cirkálója. A Hydrát Tamara javaslatára küldik az Orion után, amelyet a varangyok által árulóvá tett Villa ezredes egy embere, Kranz tart a hatalmában. A támadásnak az a célja, hogy az Orion személyzetének Kranz kénytelen legyen szabad kezet adni a védekezéshez, és ők ezt a megkapott szabadságot hamar ki is használják a hajó feletti parancsnokság visszaszerzéséhez. Ezután már nincs akadálya, hogy a Föld ellen vonuló varangy-flotta ellátóbázisát megsemmisítsék, és - ahogy rendesen - megmeneküljön a Föld.
A nyereményjáték kiötlőinek bizonyára az a szándéka, hogy a kérdések megválaszolásához minél többen menjenek el a mozikba, és nézzék meg a filmet. Szívesen segítettem neked is, és segítünk másnak is, de cserébe fogadj el egy véleményt: szerintem érdekes szórakozásban lesz részed, ha végül tényleg megnézed egyszer a filmet, mert más, mint amilyenek ma a sci-fi akciós filmek lenni szoktak. Sőt, ha a legutóbbi hozzászólásokba (is) beleolvasol, látni fogod, hogy a filmet, a sorozatot nagyon is lehet szeretni. És aztán örömmel várunk vissza, hogy elmeséld nekünk a saját véleményedet.
|
Orion-fórum, 2004.12.15.
http://users.freestart.hu/orion8/forum.html