Üdv!

A Szexmisszió szerintem sem rossz film, kissé komédiaszerű felfogásban készült, és a többsége még tetszik is. És sci-fi. A pikáns dekorációval ugyan csak a nézőszámot akarták emelni, bizonyára sikerrel, dehát a lengyel lányok csinosak, nincs itt semmi baj. Nem emlékszem semmi otrombaságra. Szerintem sem nagyon jó ötlet, sem meztelenkedés nem volt benne annyi, mint amennyire emlékezni vélünk, de mindkettőből találunk benne annyit, amennyiért már megérte megnézni.

A kolhoztraktorista problematikáját, Pali, túlértékelted. Kolhoz volt, abban traktorosok is voltak, jellegzetes stílusú filmek is készültek róluk egy jellegzetes stílusú világban, a Szexmisszió is olyan időben készült, amelyben az emberek élénken emlékezhettek még erre a stílusra, miért is ne lehetne hasonlatokat képezni ezek alapján? Mihály nem mondta, hogy a kolhoztraktorista rossz, ő csak annyit mondott, hogy a színész - aki szerintem jó figura - régi patetikus filmek stílusát idézte fel benne, amelyeket ma már nem szeret annyira. Én sem. De ettől még én sem leszek amcsi-lakáj, és én is tréfálkozhatok az életem jelentős részében ismertnek tekintett sztereotip karaktereken, van belőlük bőségesen. Tréfálkoznék én a brókereken is, de azokról egyetlen jó tréfa sem jut eszembe. Lapozzunk.

Kérem, szépen, hogy ha valakinek van felvétele a Szíriusz kapitány-féle rádiójátékokból, tegye nekem lehetővé, hogy kedvező ajánlatot tegyek neki az azokból való másolásra.

Az Orion-film már többfelé terítékre került, holnap lesz a bemutatója, nyilván nem felejtettétek el. Ha megnézi valaki, ez egy nagyon alkalmas hely arra, hogy elmesélje az élményeit. Valahol mondtam egyszer, hogy ha cikizni akarod, akkor illik megnézned, ha viszont szeretni, akkor pedig érdemes, szóval holnap néhány helyen kinyitnak a mozik.

Orion-fórum, 2004.11.24.
http://users.freestart.hu/orion8/forum.html