Udv,
Ugy erzem, talan nem huztam le Asimovot annyira - es nem is olyan modon -, ahogy ez tunhetett. Ha mar igy alakult, annyit azonban hozzatennek, hogy bar annak idejen szivesen olvastam az irasait, ot nem sorolom egy sulycsoportba pl. Bradbury-vel; A 'Mezitelen Nap' (azt hiszem, ez a magyar cime) konyvet pl. nemreg felbe kellett hagynom, mert olyan volt szamomra, mintha egy [kep nelkuli] kepregenyt olvastam volna. Ugyszinten, most mar semmikeppen sem ragnam keresztul magam a [velemenyem szerint] szarazon, veg nelkul hompolygo Alapitvany konyvein sem (mivel ezek nekem nem jelentenek semmit - vagy hogy egy parhuzammal eljek: nekem ezek az irasok nem ideznek elo semmi valtozast). Lehet, hogy egy-ket rovid, frappans novellajat meg el fogom olvasni, de most mar szamomra Jefremov, Bulicsov, Gor, Bradbury egy-egy irasa sokkal tobbet ad, mint Asimov tobb tucat novellaja es konyve (amit eddig olvastam tole) egyuttveve. Bar elismerem az irasai tobbsegenek elmes es szorakoztato voltat, nekem a humanum, az emberi tenyezo, valamint a lelekepito, elmet gazdagito mondanivalo [amiket a nyugati iroktol egydedul csak Bradburynel leltem fel] hianyzik Asimov irasaibol - amugy mas bajom nincs vele... De azert ko:sz' a javasolt irasokat. Utana fogok nezni, es valamikor el fogom olvasni oket - es lehet, hogy a velemenyem is kedvezobb lesz azutan Asimovrol...
Mas tema: Bradbury szerintem a legsikeresebb - a konyvein kivul persze - a radiojatekokban.
Pali
Orion-fórum, 2004.11.11.
http://users.freestart.hu/orion8/forum.html