Üdv, Jani!
A TV2-vel készült másfél mondatos riport (?) egyetlen általam remélt előnyét igazoltad te most, vagyis hogy talán visszaidézi az Orion kedves emlékét olyanokban is, akik a Filmmúzeum eddigi emlékidézéseivel sajnálatos módon elkerülték egymást. Nincs nekem semmi különösebb érdekem abban, hogy az Orion népszerű legyen, de annak azért örülnék, hogy ha már ismét előkerült, és közeledik a mozibemutató és az Orion-nap is, akkor legalább annyian összejöhessünk az örömére, hogy kellemesen érezhessük magunkat.
Ahogy azt a honlapomon megtalálhattad, hamarosan a moziba kerül a sorozatból készült film, amely ugyan más lesz, mint maga a sorozat, de alkalmas lesz arra, úgy sejtem, hogy az ember elnézegesse egy hajdani kedvenc tévéműsorának hőseit és képeit. Ha látni akarod az Oriont, ez lesz a legközelebbi jó alkalom rá. De Liebhaber Judit az EU-kalauzban (a Filmmúzeum tévében) nemrég tett egy olyan megjegyzést, ami érthető volt úgy is, mintha a sorozatot mégis újra be akarnák még mutatni valamikor, ebben is reménykedhetünk még. Több részletben DVD-n is ki fogják adni a következő hónapokban a sorozatot, erről pontosabbat még nem tudok mondani.
Már más is keresett letölthető vagy átmásolható felvételt, de nem tudok arról, hogy van-e ilyen valahol, valakinél. Nemrég egy Samu fedőnevű társunk kérdezte tőlem, hogy valami részletet a sorozatból nem akarok-e a honlapról elérhetővé tenni. Mivel ő egyből segített is nekem abban, hogy legalább helyet találjak egy ilyen terjedelmes anyagnak, ezért közel került a lehetősége annak, hogy ha a teljes sorozatot nem is - hiszen az még nagyon rossz minőségűre összenyomva is igen nagy helyet foglalna el -, de legalább egy összeállítást letölthetővé tegyek, ami alkalmas lesz arra, hogy azok is megnézegethessék a film néhány jellegzetes mozzanatát, akik csak nagyon régen, vagy még soha nem látták.
|
Orion-fórum, 2004.11.10.
http://users.freestart.hu/orion8/forum.html