Udv,
Attilanak igaza van: a Marsbeli kronikak bazi unalmas film. Nekem megvan videon (so'se nezem), de mar nem vettem meg a most megjelent DVD-t. Nem csak arrol van szo, hogy a "special effect"-ek eszmeletlenul gyengek, hanem az egesz hosszu TV film remenytelen: Bradbury-t, es kulonosen ezt a muvet, csak annyira lehet sikeresen filmre vinni, mint megzenesiteni Botticelli 'Venusz szuletese'-t. (Ugyanez mondhato el egy masik pocsek adaptaciora, a 'Tetovalt ember' mozifilmre. Ezeknel mar csak a 'Mennydorges robaja' borzalmasabb. Egyedul a 'Fahrenheit 541', ami sikeresnek mondhato.)
Attila: Az Asimovval kozosen kiokumlalt kovetkeztetesed a valtozas fontossagarol a sci-fi-ben szerintem frappans es jogos. Annyit azonban hozzatennek - kombinalva a szerenysegem altal eloterjesztettel - hogy a "valtozas" mondanivalot is kell, hogy hordozzon - mert egyebkent en meg erre mondom, hogy ha nincs mondanivalo, akkor megette a penesz; az nem hogy nem sci-fi, de meg jo konyv/film sem... Viszont, barmennyire is becsuljuk Asimovot, azt el kell ismerni, hogy o nem tartozott azon irok koze, akik sulyos szellemi ragodnivalokkal traktaltak az olvasot. Igy hat nem csoda, hogy egy kicsit sekelyesen - ambar nem helytelenul - fogta meg a temat...
Pali
Orion-fórum, 2004.11.10.
http://users.freestart.hu/orion8/forum.html