Formálódik az Orion-nap programja. Most még nem sorolom fel a tervezett eseményeket, megvárom, amíg "hivatalossá" válnak, de időben kihirdetem, ígérem. Konkrét segítséget kért a Filmmúzeum tőlünk, és én is kérem a segítséget tőletek. 1.) Az Orion-társasjáték egy valamennyire (még nem tudom, mennyire) felnagyított változatát lehetne arra használni, hogy a jelenlevők közül alakuló csapatok a helyszínen egy-egy partit játszhassanak. A tábla és/vagy a figurák elkészítését viszont önkéntesektől kérik. Tudni szeretném, van-e jelentkező a feladatra. Nem ígérhetek semmiféle jutalmat a vállalkozóknak, szó sem esett eddig ilyenről, de nem tarthatjuk kizártnak sem. (Akik még nem tudnák: a társasjáték bemutatása a http://users.freestart.hu/penti/oriontj/oriontj.html oldalon található.) 2.) Ahogy a társasjáték oldalán már hajdan meghirdettem, most újra kérdezem, hogy a játékhoz tartozó feladatkártyák mellé újak kitalálására van-e kedve valakinek, az Orion-nap alkalmára. Aki dolgozni kezd a témán, azt kérem, küldjön nekem egy jelzést róla, és a kész javaslatokat legkésőbb november 15-ig meg kell kapnom. 3.) Írásbeli Orion-kvízhez kérnek tőlünk kérdéseket és helyes válaszokat. Megkötés nincs, legyen könnyebb és nehezebb kérdés is. Azt hiszem, helyes, ha csak legfeljebb néhány szóval megválaszolható kérdéseket találunk ki, nem röpdolgozatot akarnak íratni a filmből. Szóba jöhetnek olyan kérdések is, amelyekhez a jó válasz mellé néhány rossz választ is felkínálunk, nyilván mindenki látott már ilyen vetélkedőket, de a kérdé- seknek csak egy része legyen ilyen. Aki beszáll a munkába, attól hadd kérjek legalább részeredményt november 8-ig, lapzárta 15-én. (Kérem olyan önkéntesek jelentkezését, akik a mozifilmet látták már, és el tudják különíteni az összegyűjtött kérdésekből azokat, amelyek csak a mozifilm ismerete alapján megválaszolhatóak lehetnek.) 4.) Nem feladat, hanem lehetőség, hogy aki valamilyen emléktárgyat, saját készítésű makettet, kelléket, egyéb ideillő valamit elhoz vagy elküld, akkor ezeket a helyszínen kiállítják. A tulajdonos személyes megjelenése természetesen igen előnyös, az irigykedő pillantások bekasszírozása céljából. A kiállítást a szervezőkkel nyilván előre egyez- tetni kell, de ezt magatok is kitaláljátok. Ám ha valaki rajtaütésszerűen megjelenik orionos űrruhába öltözve, az is sikerre számíthat. Én meg ott fogok elzöldülni, mert nekem sosem volt szkafanderem, pedig én űrhajós akartam lenni. Még négy hét van a buliig!  ************************************************* Orion-fórum, 2004.10.28. http://users.freestart.hu/orion8/forum/forum.html