Pali! Kösz a tanácsokat és a felajánlást. Mondom, a The Time Machine immár megvan nekem is DVD-n az ötvenes-hatvanas évekbeli amerikai klasszikusok közül, néhány kelet-európait láthattam anno itthon is (Tarkovszkijokat, nyolcvanas évekbeli lengyel sci-fiket, stb.), a többihez meg, remélem, mind nagyobb esély lesz hozzájutni a közeljövőben. Ahogy a CD elterjedése oda vezetett, hogy korábban bakeliten hozzáférhetetlen albumok is kijöttek (visszamenőlegesen), akkor nyilván így lesz ez a DVD-nél is (itthon most dobják piacra pl. a Fantomas-trilógiát, amit imádok, főleg Funes miatt; ezt a három filmet csak évtizedenként láthatta az ember, ha a tévé leadta). (Csak zárójelben jegyzem meg: a sci-fi filmműfaj határait akár addig is lehet tágítani, hogy a Fantomas beleférjen?...) (Még egy zárójel: a minap ment a tévében a Terminator II. Lehet rá sok mindent mondani, formailag eléggé megfelel a "rossz" hollywoodi alkotás számos kritériumának - mindazon- által szerintem jó és tagadhatatlanul jelentős film, az első résszel egyetemben, ráadásul csodálkoznék, ha valaki azt mondaná, nem sci-fi.) Üdv, Attila Ps: A beszélgetésben felmerült filmeket jellemző szellemiség szerencsére nagyon is ismerős számunkra, akik itt vagyunk ezen a fórumon: a Kozmosz Fantasztikus (és más) sorozatokban megjelent klasszikus kötetek révén. ******************************************* Orion-fórum, 2004.10.27. http://users.freestart.hu/orion8/forum.html