Kedves Mihaly, A Solarist sokan nem tudjak megszokni, pedig egy brillians film. Ez olyan, mint a Visszhangok a Pink Floydtol; csak teljes odaadassal lehet elvezni s erteni (felhomalyban - es egyedul, ha lehet). Ekkor ez olyan, mint egy meditacio (a filmnek kozismerten hipnotikus hatasa van). Es tobbszor erdemes megnezni, valamint hagyni kell, hogy a film belenk ivodjon. Egyebkent nincs egy unalmas (= jelentes nelkuli) masodperce sem ... de ehhez odafigyeles es ellazulas kell, hogy ezt eszrevegyuk. Gyonyoru film! A Majmok bolygojaval teljesen egyetertek - valoban, csak az elso resz, ami jo. Ajanlom a tobbi filmet is - pl. az Idogep [bar regivagasu, es a viktorianus Angliaban jatszodik] igazi, veretes sci-fi. A Pirx film [magyar cime, ugy tudom: Robotokkal a Szaturnusz korul] valoban jo film (egyebkent szovjet-lengyel). A Mars mentoakcio sokkal jobb - marmint TUDOMANYOS-fantasztikus filmnek - mint a Voros bolygo. Az utobbi nekem tul "modern": urhajos-vadaszo robot, atletatrikos, kemenykotesu no" [ettol falra tudok maszni: a no" legyen no" {=no"ies}, es a ferfi maradjon ferfi {=ferfias}!], emberevo bogarak stb. (Ennel a filmnel en a spanyol 'Stranded' - szinten Marsos, par eve keszult - filmet is sokkal jobbnak tartom ... elnezest a maganvelemnyert...) A 'Harmas szamu urbazis' a 'Saturn 3'? (a Charlie Angyalos szoke szepseg mosolyaval es Kirk Douglas csupasz fenekevel? (miert nem forditva?! ;-). Lattam annak idejen, de nem tetszene most annyira, hogy ujra megnezzem. Itt is az embervadaszo robotot oncelunak tartom (en jobban szeretem, ha olyan temak, mint a Felfedezes vagy az Ember helyzete egy idegen kornyezethez all egy film kozeppontjaban.) Udv, Pali ******************************************* Orion-fórum, 2004.10.19. http://users.freestart.hu/orion8/forum.html