Udv' Jomagam is kivancsi lennek, ha lennenek meg fantasztikus radiojatekok. Amugy radio- jatekok - altalaban, mint olyanok -, rogyasig vannak meg most is a magyar radioban. En innen csak az internetetrol latom ezt, de rengeteg van beloluk. En csak ajanlanam ezeket a dramatizaciokat, mert nagyon u:dek tudnak lenni - es ahogy egy nagy gorog mondotta volt: "a valtozatossag gyonyorkodtet". En, ha tudok, hallgatok radiojatekot (altalaban fulhallgatoval akkor, ha a kondibicajon nyargalok :) Persze, ovatosan kell a temahoz kozeledni, mert nemely magyar radioszinhazas mutol a falra tudtam maszni... A 'Nyikorgo idegen'-rol nem hallottam, de a 'Meteorok viharaban 'egy valoban klasszikus gyujtemeny. Nekem nicsen meg, de megtalaltam egy magyar internetes oldalt, ahol ez - egy csomo egyeb fantaszkikus valogatassal, gyujtemennyel + Galaktikaval/ Metagalaktikaval egyetemben - letoltheto. Nekem itt megvan a hasonlo 'Kaland a vegeken', es orok nosztalgiaval gondolok vissza a szinten szuper 'Pokoljaras a vilagurben' gyujtemenyre. Mit mondjak?! - ezek az igazi gyongyszemek... Ilyenfele VALOGATOTT novellak, amik ezekben a konyvekben szerepelnek, mar nem szuletnek - szoval meg kell becsulnunk minden egyes peldanyt (es amig szet nem porladnak az eredeti kiadasok, utannyomi kellene oket). Egyebirant egy itteni antikvariumban boklaszva megutotte a fulemet egy fazon berzenkedese, hogy a fantasy teljesen kiszoritja a sci-fi-t. Sajnos, minden devalvalodik a vilagban... (Mas, bar kicsit idetartozo: addig huzza ki mindenki a kabelt a TV-jebol, amig el tud meg oda kuszni... Ha azt veszem, hogy az a szenny hompolyog oda, ami itt van, akkor csak annyit tanacsolok, hogy 0.00% TV-zes az orok intelligencia titka. Most meg lehet, hogy szelid cicanak nez ki az, ami ott van, de hamarosan akaratot, kepzeloerot szetmarcangolo oroszlanna valik ott is. Meg most is erzem az agyrogyaszto hatasat annak a par percnek[!], amit lattam a TV-bol egy par napja. {Mind mondottam, az Olimpia cimen antennat fabrikaltam, amit gyorsan szet is tepaztam azota.} Inkabb [joreszt regi] filmek [DVDn/videon], [csak regi] konyvek, (es persze radiojatekok :-) Pali ******************************************* Orion-fórum, 2004.09.03. http://users.freestart.hu/orion8/forum.html