Emberek! Ma, szombaton délben (12:15-kor) az m1-en kezdődik az Időalagút! Ez egy amerikai sci-fi sorozat volt, szintén 66-ban készült, és szintén vagy harmincöt éve adta utoljára magyar tévé. A következő rész vasárnap ugyanekkor lesz. Nagyon köszönöm Mihálynak, aki különleges érzékkel írt nekem egy figyelmeztető levélkét, mintha érezte volna, hogy anélkül nem vettem volna észre, és ezt utólag szörnyen sajnáltam volna. Mindenkinek ajánlom a figyelmébe! Kis gyerekként mohón néztem, és a mai napig jó pár emléket őrzök belőle. Nem állítom persze, hogy a mai szemmel nézve is olyan csuda jó sorozat lesz, de amennyire emlékszem rá, lesz talán olyan jó, mint a Star Trek vagy más hírességek. Az alaptörténet a következő (emlékeim szerint): tudósok gépet szerkesztenek az időutazáshoz, amellyel egy kis csoportot elküldenek valahová, pontosabban valamikorra. De egy hiba miatt nem sikerül visszahozni őket a jelenbe, csak annyira képesek, hogy a csoportot hirtelenjében átmenekítik szorult helyzetéből egy másik korba. És ezt csinálják még nem tudom hány részen át, néha megvariálva a dolgokat, és szépen körbelátogatunk így egy csomó ismert történelmi szituációt, mindbe belehelyezve néhány oda nem illő szereplőt, a főhőseinket. Én a mai napig, kissé érthetetlen módon, az átlagosnál jobban élvezem az ilyenfajta időutazós, "időtöréses" történeteket; vagy ez irányultságom miatt kedveltem annyira a sorozatot, vagy a sorozat miatt alakult ki bennem ez az irányultság, ember legyen a talpán, aki megmondja. Évekkel ezelőtt tőlem szokatlan kitartással, kihagyás nélkül végignéztem a Sliders című sorozat első szériáját, amely szinte ugyanezt az ötletet játszotta el kicsit másképp, és amelyben szintén emlékszem néhány kimondottan ötletes epizódra. Akinek a Sliders akkoriban fel tudta kelteni az érdeklődését, az az Időalagúttal is mindenképpen tegyen próbát.  ******************************************* Orion-fórum, 2004.06.11. http://users.freestart.hu/orion8/forum.html