Udv' Mihaly (meg persze hazigazdank ;-): meg egyszer ORIASI koszonet a kepregenyert - es mivel szep ovatosan ez elvitt tobb masik kepregenyekhez is (a magyar honlapon letolthetoekre gondolok, aminek a cime Zorad Erno halalahoz kapcsolodoan lett kozzeteve), meg plusz oromot is okozott {Majmok Bolygoja, A Csillaghajo Uzenete - kedvenceim a generacios urhajokrol szolo tortenetek/filmek [nagyon keves van beloluk] + [nem a szakmaba vago], A Farao/Irnok es a Farao es ... na igen ... Hupikek Torpikek ;-)} Hazigazdankhoz (es persze a tobbiekhez): nincsen valami zavar az Orion[ok] kompjuterevel kapcsolatban? [Ha jol emlekszem, "eszkombajn"-kent emlitettek az eredeti szinkronban.] Az elso reszben az Orion 7 fedelzeten egy csiricsare, villogo "tojas" van [csinos kis eles fogazatokkal a szeleken - kulon orom lehetett ezekbe beledolni ... marpedig az urcirkaloban a delikvensek potyogtak szepen jobbra-balra a surun elofordulo fenyviharokban ... (bar vegyuk ugy, hogy ezek a tuskecskek gumibol voltak ;-), mig ez egy csupasz tojassa valt mindossze egy kis hercig billentyuzettel a sorozat vegere. Ugy gondoltam, ez azert van, mert az Orion 8-ban mar egy uj [munkavedelmi szempontbol is megfelelo] "eszkombajn"-t epitettek be. De pont a masodik reszben [ahol az urhajot belevezetik a szupernova/bolygo valamibe, me'g az Orion 7-esen mar a csupasz tojas van, valamint a regi csupa-csicsa (egy magyar filmbol loptam ezt a kifejezest ;-) tojas visszajon a 3. fejezetben, hogy azutan ujra atadja [de most mar veglegesen] a helye't a sima kompjuternek a sorozat hatralevo reszeben. En figyeltem meg valamit rosszul? Hogy van ez? Koszi' Pali ******************************************* Orion-fórum, 2004.04.25. http://users.freestart.hu/orion8/forum.html