Kedves eMU, de jó, hogy írtál, megint megélénkül kicsit a topic. Hadd kérdezzem meg, nem vagy véletlenül azonos egy bizonyos pécsi EMU-val? Ami az Androméda-törzset illeti, nekem sose volt meg, én is nagyon szeretem és várom legalább másfél évtizede, hogy a tévé (ismét) leadja. Ellenben egy barátomnak már nagyon régen megvan (megvolt), félek, nem túl jó minőségben, de ha gondolod, megkérdezem tőle, hogy tud-e segíteni. A Negyedik fázisról életemben egyszer hallottam, vagy húsz (harminc?) éve az IPM című magazinban volt egy egészoldalas reklámja, nagyon figyelemfelkeltő. Kiváncsi lennék rá magam is. Olyasmire, amit a tévé valaha leadott, és utána az ember hosszú éveken át keresi-kutatja, hogy szerezhetné meg videón, számomra jó példa a Barton Fink című Coen-film, ami épp most hétvégén ment, fel is vettem. De így vagyok például a Rosenkrantz és Guildenstern halott című Tom Stoppard-darabbal is. Meg néhány egykori színházi közvetítéssel. Mint a Messiást, úgy várom az esetleges ismétléseket egy életen át... Hű, a Gyémántpiramis! Felteszem, ugyanazok csinálták, akik a Televíziós meséket, vagy a Pirxet, emlékszem, akkoriban még általános várakozás előzte meg, ha magyar sci-fi tévéfilmet mutattak be. A Gyémántpiramist is mindenki nézte, Balogh Erika volt benne, aki akkor szép fiatal színésznőnek számított, meg tán Velenczei István, de ez már nem biztos, és arra is emlékszem, hogy siralmas volt, másnap mindenki rosszul volt az élménytől. Viszont ha ma adnák, megnézném, már csak nosztalgiából is. Mint a Pirxet. Üdv, Attila ******************************************* Orion-fórum, 2004.01.25. http://users.freestart.hu/orion8/forum.html