Kedves Trethon Judit! Sokat gondolkoztam legutóbbi levelén, de még mindig nem sikerült megértenem Önt. Egy társunk rábukkant az Ön nevére egy tudottan nem Öntől származó írás elején, egy nyilvános honlapon. Az írás ráadásul olyan helyről származik, ahol hozzá- szólóként Ön is megfordult. Hogy várhatja el Ön tőle, hogy ezek után abban legyen biztos, hogy egy éppen a Galaktika számait feldolgozó csapat "visszaélt" egy ismert névvel a Galaktika hajdani szerkesztőségéből? Al Ghúl nem alkotott Önről véleményt, de megállapított egy tényt, amely ismert adatokon alapult. Nevetséges lett volna, ha ezek után csak kerülgette volna a dolgot, mintha legalábbis a mersze hiányozna a kézenfekvő feltételezéséhez. Ugyanakkor nem mulasztotta el megemlíteni, hogy kevésbé kézenfekvő magyarázat is lehetséges. Ám én nem óhajtom őt védeni, ha már ő maga nem tartja szükségesnek a védekezést. Azonban felhatalmazott, hogy az eddigi hiányt pótlandó eláruljam róla, hogy az "új nemzedék" tagjaként nemrég lett másodszoros nagypapa, és Székesfehérváron egy építési cégnél dolgozik. Válaszul a kérdésére: igen, feltűnt, hogy Ön a hozzászólásait aláírta. A "cikk" is alá volt írva, az elején, szerzőként. Igen, feltűnt, hogy az Ön véleménye, az Ön sztorija. Az egyik. Ahhoz pedig, hogy én nyomban utánajártam a magyarázatnak, és a kevés eredményből is megkockáztattam a BIZTOS megállapítást, amely szerint - idézem - "a gyanú ... alaptalannak bizonyult", kevésbé malíciózus kommentárt tartanék helyénvalónak. Udvariasságért mintha udvariasság járna cserébe. Kedves Tamara! Sci-fiben, A Kék szigetben találkoztam egy talán a valóságban is létező, hasznos szokás leírásával. Ha valakik összevesznek, kilenc nap múlva ugyanott, és remél- hetőleg lehiggadva, bölcsebben találkoznak. Szerintem a te fogadalmadat sem kell mindenáron véglegesnek tekintenünk, és talán mégis találkozunk még a fórumon valamikor, ahol talán ezután is lesznek még érdekes hozzászólások, viták és fejtegetések.  ******************************************* Orion-fórum, 2004.01.03. http://users.freestart.hu/orion8/forum.html