Nos, barátaim, elsősorban al Ghúl, aki a legkíváncsibb volt a Galaktika Online-on megjelent "cikkek" történetére, érzésem szerint megnyugtatható újsággal szolgálhatok. Választ kaptam a nekik írt, barátságos, ámde egy cseppet korholó hangvételű levelemre. A válasz imígyen hangzott: "Köszönjük, javítottuk. GO" Idézetem a teljes levelet felölelte. Nem pazarolják értékes idejüket mindenféle hosszadalmas magyarázkodásra, ezt méltányolom. Most már a cikkek szerzőjeként "Orion8" látható. Mindkét cikkben. De sebaj, a lényeg a dologban, ami nekem ebből a reakcióból kitűnni látszik, hogy nem Trethon Judit küldte be azokat a saját nevén. Vagyis a gyanú, amely al Ghúl leveléből kiérződött, alaptalannak bizonyult, és ennek örülök. A legnagyobb fájdalmam ezek után mindössze az maradt, hogy most az egyik cikkből az olvasók megtudhatják, hogy én, azaz "Orion8", korábban a barátaim között Tamara néven is emlegetve voltam. Azért ezt a szégyent nem érdemeltem meg. (Mindezek ellenére újból kívánjunk a Galaktika Online csapatának háborítatlanságot és töretlen lelkesedést nemes munkájukhoz.) A feleségem eszembe juttatott egy másik mulatságos esetet, amely a Galaktikával való levelezésemben történt. Sőt, ha jól emlékszem, ennyiben a velük való levelezésem ki is merült. Most az igazi Galaktikáról van szó, amely szerkesztőinek egyszer régen, de már jóval a folyóirattá való átalakulásuk után egy talán kissé elkeseredett, de őszintén konstruktív szándékú levélben felidézni próbáltam a régi Galaktika, az antológia- korszak néhány sikeres, mégis elfeledett vonását. Szerettem volna egy lenni a sok közül, akik észrevételeikkel folyamatosan a szerkesztők segítségére próbálnak lenni az olvasók igényeinek minél jobb megközelí- tésében, ugye. Hát, úgy látszik, öt évvel az új stílus és formátum bevezetése után még mindig sok kritizáló levelet kaphattak, amiért érzékeny pontot találhattam el. A 116. szám "Szerkesztői üzenetek" rovatában - egy órán át kerestem, hogy pontosan idézhessem - ugyanis a következő válasz jelent meg: "A régi Galaktika? MILYEN régi Galaktika?" Ennyi. Az Online-os srácok célratörő válaszát ezért nagyon meg tudom becsülni. Boldog karácsonyt mindenkinek!  ******************************************* ORION-FÓRUM, 2003.12.23. http://users.freestart.hu/orion8/forum.html