Udv, Nem akarom tovabb folytatni a kep kontra szoveg vitat, hiszen en magam ugyanannyira kedvelem a konyvet, mint barmelyikotok. (Tehat nem vagyok szakbarbar: pl. ha tehetjuk, minden nap elmegyunk uszni a felesegemmel, es mivel o 20-25 perccel tovabb marad, orommel hasznalom ki ezt az idot olvasasra - tehet konyvet viszek magammal, es nem nem egy hordozhato DVD lejatszot!) Ti azt mondjatok, hogy 7, en meg azt hogy 10 - de a 10-ben benne van az 5 is, csak nekem van meg egy masik 5 is, mig Nektek az csak 2. Szoval Nektek nem kell az 5-o:to:ket bizonygatni, mert az nalam is annyi. (Azt hiszem, olyan valaiknek az ervelesevel zarom le ezt a vitat, akivel nem lehet vitatkozni ugyebar: Lenin apank mondotta azt, hogy "a film a legfontosabb muveszet" ;-) * Pali * P.s.: Mielott valaki lekomcsizna, gyorsan hozzateszem, hogy ezt Robert Skotak-tol olvastam [Aliens, Terminator stb. Oscar-dijas amerikai "special effect" szakember, aki jart az oroszoknal is], aki a szovjet sci-fi muveszetet magasztalta egy [eddig] 16 reszes cikksorozataban. O" sokat tanult ezekbol a filmekbol (csakugy mint sokan masok - teszem azt Kubrick, aki az egesz "2001"-et Klusancev 'Ut a csillagokba" filmjere epitette). Sajnos, jomagatok egyet sem lattatok ezekbol az alapmuvekbol [meg ugy nez ki, a tobbibol sem] - mig masreszrol nagyjabol en is elolvastam azokat, amiket Ti is. Szoval ezert van, hogy ami Nalatok csak 2, az nekem egy masik 5. (Bocs' a nagykepunek tunheto megnyilvanulasert - nem annak szantam... Csakhat a filmmuveszet is legalabb annyit adott a vilagnak, mint az irodalom, csak ismerni kell, es eszre kell venni [ez a hianyzo 3]. {Meg kell, hogy mondjam, hogy a "Total Recall" olyan a filmmuveszetben, mint "Piszkos Fred" az irodalomban, szoval ne ennek ismereteben akarjunk osszehasonlitast tenni.} Fabry Zoltan "Korhinta"-ja - hogy egy kicsit foldhozragadtabbak legyunk - legalabb annyit ad, mint egy hasonlo temaval foglakozo, mondjuk Moricz Zsigmond-regeny [pl. "A boldog ember"]. Szergej Bondarcsuk "Haboru es beke"-je pedig egy szinvonalon van Lev Tolsztoj hatalmas muvevel. Tehat: 5 = 5 ) ******************************************* ORION-FÓRUM, 2003.12.11. http://users.freestart.hu/orion8/forum.html