Szabad legyen köszöntenem a megjelenteket! Én voltam, aki hajdan kétségeimnek adtam hangot Madách drámájának a sci-fi csoportjába történő besorolásának helyességével kapcsolatosan. Még bizonytalanabb voltam a Gulliver-történetek esetében. Ámbár, ahogy a dolgot most újra elgondoltam, belátom, nem légből kapott, kerge ötlet. Érzem, mi vezethetett téged erre a kijelentésre, de mégis túlzásnak érzem a sci-fi műfajának ilyetén kitágítását. A sci-fi fogalma, úgy tudom, a múlt század elején, Amerikában született meg, és jóval azelőtt született "tudománytalan" fantasztikus történeteket ezzel a névvel illetni extrém bohóságnak tűnik. Az ember tragédiája ráadásul egy közismert bibliai történet feldolgozása, vagyis egyesek emiatt bűnös profánságnak is találhatják a sokak szerint komolytalan, "ponyva" sci-fi össze- mosását egy hagyományosan szent mesével. Én nem. Ezért, bár a véleményemen egyelőre nem változtatok, érdeklődéssel olvasnám a te kommentárodat. al Ghúl ******************************************* ORION-FÓRUM, 2003.11.09. http://users.freestart.hu/orion8/forum.html