Üdv, Saxon! Örülök, hogy kedvedre való volt a társasjáték közzététele, kevés jelét kaptam eddig annak, hogy érdeklődést keltett. Valóban jópofa kis játék, elsősorban társaságban, ahol a szituációk kapcsán alkalom van a filmes kalandok fel- idézésére, nosztalgikus csevegésre. Éppen ez az oka annak, amiért kevés értelmét látnám egy ilyen program elkészítésének, a géppel játszva a társaság élménye maradna el. Ennek ellenére nekem is megfordult az ötlet a fejemben, hiszen társasága nem mindig akad a játszani vágyónak, és elfantáziálgatni a játék kapcsán egyedül is lehet. Olyan játék írásához, amely a film jeleneteit szimulálná (néhány sikerfilm nyomán ilyesmik már születtek), én messze nem vagyok elég felkészült, mellesleg ez nagyon sok időt is felemésztene. A film nem olyan széles körű siker, hogy bármelyik fejlesztő cégnek várhatóan érdekében álljon egy ilyen munka megkezdése. Inkább arról lehetne szó, hogy a gép a játéktáblát vezetné, a feladatokat osztaná, esetleg véletlenszerűen generálná, a pontokat számolná. Ilyesmit egyszer talán még csinálhatok, sőt, akkor már a gép egy partnert is adhatna a játékhoz, hiszen nem valami bonyolult elmejátékra van itt szükség. De mielőtt ilyesmin elkezdenék dolgozni, ki akarom találni, hogy hogyan tehetném a programot elég nyitottá ahhoz, hogy bármelyik felhasználó a kedve szerint változtathasson nem csak a feladatok szövegén, hanem magukon a feladatokon is. Már foglalkoztam vele. Mindesetre ha ilyen program születik, itt feltűnő hír lesz róla olvasható, talán még máshol is. Arról, hogy beszállhatsz-e, nincs mit mesélnem. Örömmel látok bárkit a fórum táraságában, és meggyőződésem, hogy az eddig kialakult társaság is szívesen veszi új, alkalmi vagy rendszeres látogatók új gondolatait. A témára vonat- kozóan nincs kifejezett megkötés, inkább csak kérésem, hogy maradjunk meg a sci-fi övezetében (kiemelt figyelemben részesitve totemünket, az Oriont), hiszen egy kézzel szerkesztett amatőr fórumban nem tárgyalhatjuk meg a világ összes baját, számtalan hozzászólásban. Nem kötelező a legutóbb megjelent hozzászólásokhoz csatlakozni, akár több beszélgetés is folyhat párhuzamosan, bár kicsit nehéz lesz a kívülállónak követni. Elsősorban a jövőben ide- látogatók kedvéért jegyzem meg, hogy nem szólhatjuk meg azt sem, aki esetleg több hónappal azelőtti megszólalásra reagál egy levélben, hiszen bármikor akadhat valaki, aki éppen akkor fedezte fel ezt az oldalt. Ha a megszólított még visszatér erre az oldalra, újra felvehető a beszélgetés fonala. Ha már ilyen általános dolgokról is szó esett, egy rövid "szolgálati közleményt" hadd ejtsek meg: előfordulhat, hogy valaki a fórumot böngészve például azt tapasztalja, hogy valamelyik hozzászólás nem nyitható meg. A legújabb leveleket mindig ellenőrzöm, de a régieket már nem, ezért köszö- nettel fogadok minden technikai, vagy akár tartalmi hibára vonatkozó értesítést. Ettől függetlenül célszerű pár perc múlva újból kísérletet tenni, hiszen a szerver is lehet eldugulva, és az is előfordult már, hogy akkor akartam frissíteni az oldalt, amikor valaki éppen olvasta. Mivel ez leginkább hajnalban zajlik, ritkán futhatunk össze, de ma este, egy sürgős javítás közben azt az üzenetet kaptam, hogy rajtam kívül még hét (még hét!) látogató van éppen jelen. El is akadt a frissítés, és pár percig baj lehetett a lappal, amíg nem sikerült javítanom. Előre is elnézést kérek a hasonlókért.  ******************************************* ORION-FÓRUM, 2003.09.04. http://users.freestart.hu/orion8/forum.html