Sziasztok! Nem gondoltam volna, hogy a kérdésemmel ilyen hullámot indítok el. Elismerem, a mostani sci-fi kiadásról elmondottakkal nem mindig tudnék vitázni. Átolvastam a listákat, amiket írtatok, sokat tényleg nem ismerek közülük. De úgy láttam, a legtöbbjük 20-30 éves könyv, vagy még régebbi. Azok, amiket a múltkor említettem, tényleg régiek, de új részek is készültek hozzájuk, amik jók, és vannak más jó könyvek is. Nem tudom eldönteni, hogy azért szeretitek-e a régieket jobban a mostani könyveknél, mert azokat már régebben olvastátok (fiatalabb korotokban), vagy mert a mostaniak nem elég értékesek. Én azokkal már nem nagyon találkozhatok, ezért nekem a sci-fi a mostani könyveket jelenti, ami ezért nekem tetszik annyira, hogy ne panaszkodjak. A nagymamám sok nagyon régi filmet néz a tévében, és tetszenek neki, pedig szerintem azok ma már nem számítanának jó filmnek. De ő azokkal nőtt föl, azokat szereti. Lehet, hogy húsz év múlva már el fogom tudni dönteni a kérdést, hogy a mai könyvek tényleg jók-e vagy csak most tűnnek annak. De lehet, hogy húsz év múlva már senki nem fog könyveket olvasni, hanem csak tévét néz. Dani ******************************************* ORION-FÓRUM, 2003.08.05. http://users.freestart.hu/orion8/forum.html