Kedves K-bel! Hadd vegyem magamra a leveled végi felkérést én is. Veszem a bátorságot, elgondolkodom, és különösebb összeszedettség nélkül megpróbálok felsorolni jónéhány könyvet, ami az előző évtizedek során jelent meg, többé-kevésbé tudományos-fantasztikus témájú, és bízvást tudom ajánlani, hogy ha antikváriumban jársz, nézz utánuk. Nos. Az első, ami eszembe jut, Philip K. Dicktől a Halál útvesztője (Kozmosz Fantasztikus Könyvek, nyolcvanas évek közepi megjelenés). Aztán: Asimov: Alapítvány-sorozat, A halhatatlanság halála, Gyilkosság az űrvárosban, Én a robot Herbert: Düne Chrichton: Az Androméda-törzs Sheckley: Kozmikus főnyeremény, A státuszcivilizáció, Zarándokút a Földre, Lymphater utolsó képlete Lem: Az úr hangja, Éden, Kiberiáda, Solaris Vonnegut: A Titán szirénjei Bester: Tigris! Tigris! Pohl: Az átjáró novelláskötetek: A pokolba tartó vonat, Kaland a végeken, A csillagűzött szerető, Piknik a senkiföldjén Sztrugackij: Fogadó a Halott alpinistához, A marslakók második inváziója Card: Végjáték Sznyegov: Istenemberek Harrison: Rozsdamentes acélpatkány Abbot: Síkföld Hirtelen ezek jutottak eszembe; többségük Móra-kiadás, hetven-nyolcvanas évek, de akad köztük igazi ritkaság is, amit nem könnyű beszerezni. Ha tetszik az ajánlatom, kész vagyok folytatni. Üdv, Attila ******************************************* ORION-FÓRUM, 2003.07.30. http://users.freestart.hu/orion8/forum.html