Halihó Again! Érdekes volt, amit a mai sci-fi kínálatról írtál, de a Dűne-sorozattal a lelkembe tapostál. :)) Ki ne érezte volna már egy nagyon jó könyv végén, hogy "de kár, hogy vége"? Ezek az új könyvek lehetőséget adnak arra, hogy kedvenc hőseink és történeteink újra meg újra feléledjenek, és a rajtuk keresztül "megismert" világ újabb részletekkel gazdagodjon, és ez azt az érzést kelti, hogy része lettünk egy mesés világnak. Lehet, nem mindegyik könyv igazi remekmű, de én nagyon élvezem. Láttam egy francia könyvkatalógust az elmúlt néhány évről, témák szerint csoportosítva. Totál bezúzódtam. Egy csomó ismeretlen cím ismert nevektől, és egy csomó ismeretlen név. Ezeket én már soha nem látom magyarul, pedig az unokatesóm, aki mutatta, azt mondta, elég jó ott kint a színvonal. Szerintem nem igaz, hogy itthon kevés sci-fi könyv jelenik meg, de már bennem is volt néha olyan érzés, hogy kevés a változatosság, túl sok azonos témájú könyv van, sok akciófilm könyvben. Van néhány régi Galaktikám, tök furcsa látni, milyen másféléket írtak régebben. És nem is rosszak sokszor. Elolvasnék régi könyveket is, de itt a városban már több antikvárium bezárt. Mégis nem helyteleníteném, , ha adnál egy-két nyerő tippet a listádról. K-bel ******************************************* ORION-FÓRUM, 2003.07.29. http://users.freestart.hu/orion8/forum.html