Az előző kis német szövegnek (köszönöm, Attila) jobb híján én adom a fordítását: Harminchét évvel a tévépremier után most a "Visszatérés a moziban" következik. A hét részes sci-fi tévésorozatból a híres űrhajót a nagy mozifellépésére kép- és hang- technikailag "újrafényezték". Cliff Allister McLane-t (Dietmar Schönherr játssza) a legénységével együtt járőrszolgálatba történő áthelyezéssel büntetik. Az ellenőrzésükre a Galaktikus Biztonsági Szolgálat főnöke melléjük vezényli a csinos ügynököt, Tamarát (Eva Pflug). Cliff és Tamara azonban a terroristák elleni harcon kívül semmiben nem értenek szót egymással. A "Csillaghírek"-et Helma híradós tiszt (Elke Heidenreich) közvetíti. Elnézést kérek, ha valahol brutálisan félreértettem valamit, én továbbra sem tudok németül. Szerencsére a történet nem ismeretlen. Helma szerepét bizonyára azért találták ki, hogy az eredetileg egymástól független epizódokból kiragadott részleteket híreknek álcázott összekötő szöveggel kapcsolják egymáshoz. Nem láttam, tehát nem tudhatom, hogy jól sikerült-e, de vannak kétségeim. Ez afféle "megamix" egy nagy klasszikus részleteiből, ami manapság, eredeti ötletek hiányában nagy divat.  ******************************************* ORION-FÓRUM, 2003.07.25. http://users.freestart.hu/orion8/forum.html