Raumpatrouille - der Film Valamelyik nap a Pro7 nevű német nyelvű tévécsatornán sikerült elkapnom egy adást, amely nagyobb terjedelemben foglalkozott a mozifilmmel; azt hiszem, CinemaxX volt a címe. És csak a riport végére kapcsoltam oda: részleteket mutattak a moziváltozatból, amelyeken egy pillanatra sem látszott, hogy ne a tévésorozatot néznénk. A bejátszások végeztével a műsorvezető mondott valamiket a friss darabról (ezt nem értettem), valamint egy kis grafika jelezte, hogy a műsor szerkesztői a maximális 5 csillagból négyet szavaztak meg az Orion - der Filmnek. Vagyis nem lehet rossz. Kiderült még, hogy a hossza 92 perc és 12 éves kor felett ajánlják. Attila Ps: A www.cinemaxx.de internetoldalon az alábbi leírást találtam még; a fordítás itt is túlmutatna képességeimen: 37 Jahre nach dem TV-Debüt folgt nun der „Rücksturz ins Kino“: Aus sieben Folgen der Science-Fiction-TV-Serie zusammengestellt, wurde das Kultraumschiff für seinen großen Kinoauftritt optisch und klangtechnisch noch einmal aufpoliert . Orion-Commander Cliff Allister McLane (DIETMAR SCHÖNHERR) wird mitsamt Crew zur Raumpatrouille strafversetzt. Als Aufpasserin stellt ihm der Chef des Galaktischen Sicherheitsdienstes die attraktive Agentin Tamara (EVA PFLUG) zur Seite. Aber Cliff und Tamara sind sich bei der Bekämpfung der Terroristen alles andere als einig. Durch die „Sternenschau“ führt ELKE HEIDENREICH als Nachrichtenoffizier Helma. ******************************************* ORION-FÓRUM, 2003.07.24. http://users.freestart.hu/orion8/forum.html