Kedves honlaptulajdonos és rajongótársak! Köszönet ezért az oldalért, amire a véletlen hozott. Külön öröm, hogy ennyi ember számára jelent kedves emléket az Orion. Jómagam csak az 1980-as vetítést láttam, és azt sem végig! Képzeljétek, a 7. részt most láttam először! Komolyan mondom, hogy feszülten és kíváncsian figyeltem minden másodpercét. (Talán azért is, mert mint záró-epizód, ez a legcsattanósabb. De lehet, hogy engem egyszerűen csak a hiánya tett hihetetlenül izgatottá.) Előttem is említették a film azon erényét, hogy vértől és erőszaktól mentes, amit jómagam is dicsérek. Nekem igazi pozitívuma a ma is élvezetes, jól pörgő párbeszédek, és a romantikus szál klasszikus vezetése. Nálam jó pont hogy - a mai filmektől igen távol álló módon - McLane nem csak a macsó-kultúra terméke (aki nagymenő stílusával mindent megold), hanem otrombasága mellett kedves is tud lenni (néha). Tamara pedig - bár keményen próbál a sarkára állni - valahogy mégsem a ma divatos önálló, karrierista "emancipunci" (bocs). Számomra kettejük civódásában valahol benne van a férfi-női viszony dominancia-harca is. Persze csak árnyaltan, de azért erről beugrik egy másik klasszikus: a Makrancos hölgy. (Könyörgöm, ne kövezzetek meg.) Mellesleg Tamara szerepköréről nekem a korabeli üzemi vagy vállalati párttitkár jut eszembe, aki mindent ellenőrizhetett, hogy jó-e a pártnak vagy sem (józan észtől függetlenül). Persze sántít a dolog, de mit tegyek, ez ugrott be. :) Sziasztok: Varga Zoltán Péter Budapest (duo@mailbox.hu) ******************************************* ORION-FÓRUM, 2003.06.22. http://users.freestart.hu/orion8/forum.html