Sziasztok! Szeretettel köszöntöm a tiszteletre méltó negyvenes Orion-generációt! Én azért egy picit fiatalabb vagyok. Ami azt illeti, már a születésemmel is lekéstem az eredeti bemutatót. Ez azzal járt, hogy kicsit más sorrendben értek a gyermekkori traumák: nekem a jó évtizeddel későbbi Alfa Holdbázis jelenti az anyatejet, meg a tudatos lét kezdetét. Édesapám persze próbált látatlanban meggyőzni: "jó, jó ez az alfa, de azért az igazi .... az igazi az az Orion volt!" Úgyhogy feszült várakozással tekintettem az esetleges ismétlés elé, ami pár évvel az Alfa után be is következett. Jó, hát nekem így már nem ütött akkorát, de azért elfoglalta méltó helyét az (erősen sci-fi-orientált) emlékezetemben. Azt kell mondjam, az utóbbi hónapok legkedvesebb élménye volt újranézni a sorozatot a Filmmúzeum jóvoltából (amely csatorna egyébként is már létrejötte pillanatában akadálytalanul hatolt a szívem közepébe, hála néked, Dóra, vagy nem tudom, ki előtt kell leborulni). A régi trükkök, az összetéveszthetetlen analóg-szinti hangeffektek, a hatvanas években megálmodott jövőképek (amiket akkor talán valamelyest ijesztőnek szántak, de ma már inkább végtelenül bájosak) felidézték mindazokat a hangulatokat, amik gyermekkoromban elválaszthatatlanul a (televíziós) sci-fit jelentették. Mindez valahogy végtelenül .... megnyugtató volt. Azonkívül meglepődve fedeztem fel, hogy az Orion kifejezetten JÓ sorozat, nem csak nosztalgikus erényei vannak. Köszönöm, hogy felfedted az Orion Bár hollétének titkát! Egy-két barátommal közeljövőbeli célnak tekintettük ezen vendéglátóipari egység felderítését. Hogy tíz éves a kép, csak fokozza hatást: a háttérben szigorúan parkoló egzakt Ladák és kétüteműek a nagy időket idézik. Ha jól emlékszem, a zavarbaejtően gyönyörű Liebhaber Judit ajkait olyasmi hagyta el, hogy: "... a Balaton mellett MÁIG MŰKÖDŐ Orion étterem....", szóval érdemes ellátogatni. És ha esetleg az étlapon olyanok szerepelnének, hogy "McLane palacsinta", vagy "Bableves van Dyke módra", akkor ez természetesen kötelező fogyasztását jelentené említett étkeknek. Valaki említett itt reménybeli Orion-klubot, és találkákat. Mivel úgy láttam, vidékiek is írtak, esetleg nem lenne-e természetes célpontja egy brutálisan kegyetlen retro- kommandóakciónak a balatoni étterem? Például ezen a nyáron. Kérdésem lenne: miről is szól ez az izgalmasan hangzó "Orion a moziban" rész? Sajnos nem tudok németül. Motyó ******************************************* ORION-FÓRUM, 2003.06.12. http://users.freestart.hu/orion8/forum.html