Korábban Alien is feltette azt a kérdést, hogy az Orion hét, öt vagy 7+5 részes volt. A Filmmúzeumon hallott bevezető szerint az első vetítésre 1968. február 3-án, szombaton került sor, máshol nemrég azt olvastam, hogy az utolsó részt március 3-án, vasárnap mutatták be. Ez összesen öt hétvége, vagyis az első alkalommal a jelek szerint valóban csak öt részt láthattunk. Az 'orionspace' honlapján rábukkantam egy megjegyzésre, amely, ha jól értem, arról szól, hogy még Németországban is voltak olyan jogi problémák, amelyek miatt az ötödik és hatodik rész kimaradt vetítésekből. Ez a sorozat érdekes darab olyan szempontból is, hogy részben német, részben francia gyártású, de úgy, hogy a franciák egyes jeleneteket újravettek részben a saját színészeikkel. A különböző részek elkészítésénél többféle tévétársaság is közreműködött, és a hét részt két rendező készítette, mintegy felváltva, saját asszisztenssel és vágóval. Ez a sokféleség biztosan okozhatott "jogi problémákat".  ******************************************* ORION-FÓRUM, 2003.06.03. http://users.freestart.hu/orion8/forum.html